Вход
обновено 10:26 PM EET, Jan 15, 2021

Какво да очакваме от новите версии на Nintendo, Xbox и PlayStation конзолите от 2019?

Тази година се очаква да пристигне първата игра на Покемон за конзолата Nintendo, а Netflix-подобна услуга на Microsoft за стрийминг на игри - Project xCloud - вероятно също ще се появи. А какво ще кажете за нова игра, базирана на книгите за Хари Потър, направена от скандалното студио, създало "Pokémon Go"? Звучи изумително!

 

Ето кратко описание на повечето най-горещи новини за гейминг конзолите от 2019 г. 

Нови игрови конзоли от Microsoft и Sony

 

Всъщност отново е време за това: Microsoft и Sony се готвят да обявят нови версии на платформите Xbox и PlayStation. В случай на следващия Xbox, нещата са малко по-ясни - шефът на Xbox Фил Спенсър обяви окончателно текущата работа на Microsoft върху новите Xbox конзоли за игри.

 

"Същият екип, който постигна безпрецедентна производителност с Xbox One X, дълбоко се вписва в следващите Xbox конзоли", каза Спенсър на сцената в Лос Анджелис на 10 юни, "където отново ще изпълним ангажимента си да поставим бенчмарк за конзолни игри".

 

Последните слухове сочат към няколко нива на конзолата Xbox, подобно на сегашната линия с Xbox One S и Xbox One X конзоли. Слуховете също така твърдят, че новият Xbox ще бъде съвместим с всички предишни поколения на Xbox.

 

Sony също така обяви, че продължава да работи за наследник на сегашната си конзола за игри, PlayStation 4. От май 2018 г., мениджърите на компанията обсъждат това, което мнозина очакват да бъде PlayStation 5.

 

Но все пак знаем малко за това, което ще бъде конзолата. Може и да не пристигне до 2021 година. "Ще използваме следващите три години, за да подготвим следващата стъпка," каза ръководителят на PlayStation Джон Кодера през май. 

Нова Покемон игра за Nintendo Switch

Nintendo казва, че „Nintendo Switch“ ще получи „основно RPG покемоново заглавие“. Нямаме търпение да я видим!

 

Очаква се наследникът на "Pokémon Ultra Sun" и "Pokémon Ultra Moon" – да пристигне в края на 2019 година. Засега това е всичко, което знаем. 

Разпадане на бариерите между игралните платформи

Microsoft Xbox One и PlayStation 4 на Sony са конкуренти и всяка от тях има своя собствена платена онлайн услуга. Тези услуги не работят помежду си, така че не можете да играете игри в двете конкурентни платформи.

 

Но нещата започнаха да се променят тази година и всичко се дължи на "Fortnite".

"Fortnite" е една от малкото игри, с които можете да играете с приятели във всяка платформа - и това включва много платформи.

 

Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, PC, Mac, iPhone и Android стартират "Fortnite" и всичките седем версии на играта работят заедно. Играчите на iPhone могат да се забавляват с играчи на Xbox One и Nintendo Switch и всяка друга комбинация от тези платформи, която можете да си представите.

 

И сега, производителят на "Fortnite" Epic Games пуска инструментите, които използва, за да направи играенето на видео играта възможно във всички тези платформи. Още по-добре: прави тези инструменти напълно безплатни за всеки разработчик на игри, който иска да ги използва. Това е огромен ход с огромни последици за индустрията на видео игрите. 

Потенциално разрастване на Epic Games Store

Компанията Epic Games вече обработва милиони дигитални продажби чрез "Fortnite" като играта е разширена във всяка игрална платформа. Epic Games също е в състояние да поеме риск: наскоро обявеният кръг от финансиране на стойност 1,25 млрд. долара, в допълнение към стотиците милиони месечни приходи, генерирани от "Fortnite", позволяват на Epic  Games да направи рисковия тласък.

Дали създателите на игри и играчите ще се събират в Epic Games Store, остава да се види. 

Продължителният натиск в платформите за стрийминг на видео игри от Microsoft и Google

 

С Google Project Stream и Microsoft Project xCloud две големи технологични компании навлизат в популярния свят на стрийминга на видео игри.

 

Sony е дала почти 400 милиона долара, купувайки Gaikai през 2012 г., услуга за видео стрийминг, която накрая се превърна в "PlayStation Now". Тази услуга все още съществува, въпреки че не е много популярна.

 

За 100 долара на година можете да предавате над 700 игри от различни PlayStation конзоли, директно на PlayStation 4 или PC. Наскоро PlayStation пренасочи вниманието си към сваляне на игри, вместо към стрийминг на игри.

 

В случая с Microsoft и Google, те изглежда са заинтересовани да решат проблема с локалната обработка. Вместо да разчитате на каквото и да е устройство, стриймингът ви позволява да прехвърлите тази обработка на друго място. Вместо да надстроите компютъра си или конзолата за игри, можете просто да надстроите плана си за поточно предаване.

 

Услугата на Google е в бета версия и функционира само с една игра: "Assassin's Creed Odyssey". Услугата на Microsoft все още се разработва и се очаква да пристигне със следващата версия на Xbox конзолите. 

Нова версия на Nintendo Switch

Не е нова Nintendo конзола, но нова версия на съществуващата: Изглежда Nintendo вече е дълбоко в разработването на нова версия на Nintendo Switch. Слуховете сочат логически подобрения като по-ярък екран, по-добър живот на батерията и т.н. - от Nintendo все още не са казали нищо официално. Нямаме търпение да видим как ще се развият тези нови технологични напредъци в света на конзолите. 

Последно променена вПонеделник, 27 Януари 2020 23:17

Banner 468 x 60 px